- 1 paket Halley (10 adet)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- çeşitli mevsim meyveleri
- fındık,ceviz,badem
- kuru incir,kuru kayısı
SOS İÇİN
- 1/2 paket Çikolata sosu
- 1.5 çay bardağı süt
- bir miktar bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
YAPILIŞI
1 paket krem şanti 1 bardak süt ile kabarıncaya kadar mikserde karıştırılır. İçine iri iri kırılmış halleyler eklenir. Meyve olarak ben küp küp doğrayarak elma ve armut koydum. (isteğe göre muz, kiraz, vişne,şeftali,kayısı konabilir.) Kuru incir ve kuru kayısılar da ince ince doğranarak eklenir. İri çekilmiş fındık , ceviz ve badem eklenir. Hepsi harmanlanır. Kek kalıbına strec film serilir ve karışım içine bastırılarak yayılır. Üzeri de streç ile kapatılarak buzluğa konur. Bir gece buzlukta kaldıktan sonra bir kaba ters çevrilir.
Yarım paket çikolata sosu, süt ve bitter çikolata sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakıldığında kabuk bağlamasın diye sık sık karıştırılır. Ilınınca pasta üzerine yayılır. üzerine hindistan cevizi serpilir. Tam çözülmeden servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder