MALZEMELER
- 4 adet yufka
- yarım kilo lahana
- 2 adet pırasa
- 1 demet kereviz sapı
- 2 yumurta
- 1 fincan tel şehriye
- 1 çay bardağı sıcak su
- karabiber kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı galeta unu
İç harcını fazla koymak isterseniz malzemeleri artırabilirsiniz.
YAPILIŞILahana,pırasa ve kereviz sapı çok ince kıyılır. Sebzeler tereyağ ve zeytinyağı karışımı ile sotelenir. Tel şehriye ve sıcak su eklenir; tuzu,karabiberi ve kırmızı pul biberi eklenerek kapağı kapatılır ve pişirilir.
Bir yufka serilir üzerine yumurta sarısı+sıvıyağ+su karışımı sürülür. İkinci yufka da üzerine serilir. Aynı şekilde karışım sürülür. Yufka önce dörde, her parça da 3 e bölünerek 12 eşit üçgen parça elde edilir. Kenar kısmına harç konarak sigara böreği gibi dürülür. Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanır yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. İsteğe göre sıvı yağda da kızartılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder