"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

13 Şubat 2016 Cumartesi

KABAKLI TON BALIĞI ***SERMİN

MALZEMELER

  • 1 kilo uzun kabak
  • 2 kutu ton balığı
  • 1 küçük kase turşu
  • 1 demet frenk soğan
  • yarım demet maydonos ve dereotu.
  • Baharat
YAPILIŞI
İç harcı için ince ince doğranmış maydonos, soğan, turşu ve ton balığı harmanlanır. Karabiber ve kırmızı pul biber eklenir.Kabaklar uzun uzun kesilerek tost makinası veya ızgarada közlenir. İki adaet şerit kabak artı şeklinde üst üste konur ortasına harç konur. Çaprazlama bohçalanır frenk soğanı ile bağlanır. Maydonos veya dereotu sapı ile bağlanacak ise kopmaması için sıcak suya batırılır biraz ezilir. Servis tabağına alınır üzeri turp ve dereotu ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder