"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

17 Nisan 2016 Pazar

BİBER SARMASI *** Mekanımız Mutfak



MALZEMELER

  • 5 adet etli kırmızı biber
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2-2.5 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • bir tutam kıyılmış dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak (ben yeşil sarımsak kullandım)
YAPILIŞI
 Patlıcanlar , biberler közlenir ve kabukları soyulur. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın boydan ikiye bölün. Patlıcanları küp küp doğrayın. Bir kap da patlıcan, dereotu, süzme yoğurt, sarımsak , zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Biberlerin geniş kenarına bu karışımdan koyarak taşırmadan rulo yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder