"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

1 Nisan 2016 Cuma

KAMBO ***


Bu tarifi bizim sebzelerle kamboçya yemeklerine uyarladım. Çok da lezzetli oldu. İsmini de "Kambo" koydum.
MALZEMELER

  • 1 adet orta boy pırasa
  • yarım kilo beyaz lahana
  • 2 kök ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 dilim kurutulmuş domates
  • 2 diş sarımsak
  • sarımsak kadar rendelenmiş zencefil
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tel şehriye veya çok ince spagetti
  • 1 yumurta
YAPILIŞI
Tereyağ ve zeytinyağı karışımında ince kıyılmış soğanlar sotelenir. Sırasıyla ince kıyılmış pırasa , lahana ve kuru domates eklenir. Harlı ateşte sotelenir. Doğranmış ıspanak ve tel şehriye eklenir. 1 çay bardağı sıcak su eklenir ,kapağı kapatılıp suyu çekene kadar pişirilir. Çok pişirmemek gerekiyor biraz diri olmalı. Ocak kapatılmaya yakın zencefil, sarımsak, karabiber, kırmızı pul biber, tuz eklenir. Yağda pişirilmiş 1 yumurta yanında servis edilir. Bu sebze yemeği;  et, tavuk ve balık yanında servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder