Bu tarifi bizim sebzelerle kamboçya yemeklerine uyarladım. Çok da lezzetli oldu. İsmini de "Kambo" koydum.
MALZEMELER
- 1 adet orta boy pırasa
- yarım kilo beyaz lahana
- 2 kök ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 dilim kurutulmuş domates
- 2 diş sarımsak
- sarımsak kadar rendelenmiş zencefil
- 1/2 yemek kaşığı tereyağ + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı tel şehriye veya çok ince spagetti
- 1 yumurta
YAPILIŞI
Tereyağ ve zeytinyağı karışımında ince kıyılmış soğanlar sotelenir. Sırasıyla ince kıyılmış pırasa , lahana ve kuru domates eklenir. Harlı ateşte sotelenir. Doğranmış ıspanak ve tel şehriye eklenir. 1 çay bardağı sıcak su eklenir ,kapağı kapatılıp suyu çekene kadar pişirilir. Çok pişirmemek gerekiyor biraz diri olmalı. Ocak kapatılmaya yakın zencefil, sarımsak, karabiber, kırmızı pul biber, tuz eklenir. Yağda pişirilmiş 1 yumurta yanında servis edilir. Bu sebze yemeği; et, tavuk ve balık yanında servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder