- 250 gr pötibör bisküvi
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker (daha az kullanılabilir)
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı tereyağ + zeytinyağı karışımı
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 4 adet incir
- 4 adet gün kurusu kayısı
- 1 portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Bisküvileri derin bir kasede iri iri kırın. Bir tavada tereyağ, zeytinyağı, şeker, kakao ve sütü karıştırarak eriyip karışıncaya kadar ısıtın. Bisküvilerin üzerine ceviz, küçük küçük doğranmış kayısı ve incir i, portakal kabuğu rendesini ekleyin. Üzerine kakaolu karışımı dökün. Tahta kaşıkla karıştırıp buzdolabı poşetine dökün. Dikdörtgen bir kek kalıbı kenarında üçgen prizma şekli verin buzluğa koyun. 5-6 saat sonra veya 1 gece bekledikten sonra servis edilebilir. Teşekkürler Şule...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder