"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

4 Temmuz 2016 Pazartesi

İRMİKLİ PERDE TATLISI *** Kadınca tarifler




MALZEMELER

  • 12-13 adet baklava yufkası
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı irmik
Üzerine dökmek için sos:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ (ben yarısını tereyağ koydum)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı şeker
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Üzeri için  çekilmiş ceviz veya fındık içi
YAPILIŞI
Şerbeti için şeker ve su bir tencereye konur ve kaynatılır. Limon suyu eklenir 5 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Baklava yufkası düz bir zemine serilir üzerine zeytinyağı sürülür, irmik serpilir ve kısa kenarın iki ucundan tutularak pli yapılır büyük bir tepsiye dizilir. Kalan yufkaların kurumaması için ıslak bir tülbent ile üzeri örtülür. Bütün yufkalar aynı şekilde büzülerek tepsiye dizilir.
Sosu için:süt, şeker, yumurta, sıvıyağ ve kabartma tozu iyice karıştırılır ve tepsiye yufkaların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra da şerbeti dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder