"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

28 Haziran 2016 Salı

PİŞİ *** ÇİGDEM

MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş veya kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • yeteri kadar un
YAPILIŞI
Süt su maya şeker karıştırılır. Maya kabarınca tuz atılmış un yavaş yavaş eklenir. Ele yapışan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir. Hamur tekrar yoğurulur. bir tabak hafif yağlanır ceviz büyüklüğünde hamur parmaklar ile tabak içinde yassılaştırılır. Ortasına delik açılır ve kızmış yağda sürekli çevrilerek kızartılır. Kızaran pişiler havlu kağıt serili servis tabağına alınır. Veya hamur merdane ile açılır bardak ile daireler kesilerek kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder