"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

20 Haziran 2017 Salı

KROKAN *** SUNA

MALZEMELER

  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı badem (ben kayısı çekirdeği kullandım)
  • 1 su bardağı yer fıstığı,
  • 1 su bardağı pekmez
  • bir çintik tuz 
  • 3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI
Teflon tavada susamlar kısık ateşte kavrulur. Ceviz ve bademler eklenerek biraz daha kavrulur. Üzerine önceden kavrulmuş fıstıklar ve 1 su bardağı pekmez eklenir. Tuz ve limon suyu eklenir. Pekmezi kuruyemişler çekinceye kadar karıştırarak pişirilir. Yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye dökülür. Üzeri kaşık ile düzleştirilir. Hafif soğumaya başlayınca el su ile ıslatılarak bastırılır. İnce bir katman olması sağlanır. Su ile ıslatılması parlak olmasını sağlar. Tam katılaşmadan kesilir. Sertleşince parçalara ayrılarak servis edilir.

MAKBULE TARİF:

  • 1 su bardağı pekmez
  • yarım su bardağı su
  • 1 fincan şeker
  • 2 su bardağı susam
  • 1 su bardağı yer fıstığı
  • 1 çay bardağı badem içi
YAPILIŞI
Susamlar çok kısık ateşte karıştırılarak kavrulur. İçine badem ve önceden kavrulmuş fıstık eklenerek kavurmaya devam edilir. Başka bir tavada pekmez su ve şeker karıştırılan sıvı tavaya eklenir. Karıştırarak suyu çekilinceye kadar pişirilir. Bir cam tepsi su ile ıslatılır suyu silkenir. Karışım tepsiye dökülür kaşık arkası ile düzleştirilir. Suya batırarak düzleştirilirse daha parlak olur. Sıcak iken dilimlenir soğuyunca parçalara ayrılarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder