- Yarım kilo hamsi
- 1 demet pazı
- 1.5 su bardağı pirinç ve bulgur karışımı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber, kırmızı pul biber, tuz,nane
YAPILIŞI
Pazı yıkanıp saplarından ayıklanır. Kaynayan suya batırılıp çıkarılır, soğuk suya batırılır, süzülmeye bırakılır. Tavada ince kıyılmış soğan ve zeytinyağı sotelenir. Pirinç-bulgur karışımı ve baharatlar eklenir. 1 su bardağı su eklenerek diri olarak pişirilir. Hamsiler ayıklanır yıkanır. İri ise orta omurgası çıkarılır.
Pazı yaprağına dolma içi ve 2 hamsi (küçük ise) konarak sarılır. Tencerenin dibine doğranmış pazı sapları serilir üzerine sarmalar dizilir. Sarmaların üst hizasına kadar sıcak su konur. Üzerine ağırlık konarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder