"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Ekim 2017 Pazar

SALATALIK TURŞUSU


MALZEMELER

  • 3 kilo orta boy çıtır salatalık
  • 1 baş kastamonu sarımsağı ( iran ya da çin sarımsağı kullanmayın)
  • 5 litrelik cam kavanoz
  • 1 çay bardağı iri kaya tuzu
  • 7-8 adet nohut büyüklüğünde limontuzu
  • 7-8 adet nohut
  • 3 su bardağı sirke (ev yapımı sirke tercih edilmeli)

YAPILIŞI
Salatalıklar yıkanır suyu süzülür. Sapı kesilmeden* 3-4 yerden iğnelenir. Kavanoza dikine sıra sıra dizilir. Acı sevenler acı cin biberler koyabilirler. Kavanoz su ile doldurulur. Su boş bir kaba geri boşaltılır. İçinden 3 su bardağı su boşaltılır 3 su bardağı sirke eklenir. 1 çay bardağı tuz  ve limontuzu bu karışımda eritilir. Doğranmış sarımsaklar ve nohut kavanoza eklenir . Kavanoz ağzına  kadar sirkeli su ile doldurulur. Üzerine kereviz sapları doğranarak eklenir. Buzdolabı poşeti konarak kapak sıkıca kapatılır. Karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilir. Ortalama havanın sıcaklığına bağlı olarak 20 günde turşu olur.
* Sapları kesilmez ise daha sert bir turşu oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder