"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Kasım 2017 Pazar

BAKLAVA YUFKASINDAN SARIYER BÖREĞİ

MALZEMELER

  • 15 adet baklava yufkası
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı dövülmüş domates kurusu
  • kırmızı pul biber, karabiber,tuz
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 3/4 çay bardağı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
YAPILIŞI
İnce kıyılmış soğan ve kıyma 1 çorba kaşığı zeytinyağı eklenen tavada  kavrulur,  baharatları ve tuz eklenerek iç harç hazırlanır. Bir kasede eritilmiş tereyağ , zeytinyağı, bir yumurtanın akı ve süt karıştırılır.
Baklava yufkası serilir üzerine yağlı sos sürülür. Aynı şekilde 5 kat yufka olunca uzun kenarına kıymalı harç konarak rulo sarılır. U şeklinde kıvrılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Aynı şekilde kalan yufkalardan da 2 tane daha rulo yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder