- 15 adet baklava yufkası
- 100 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı dövülmüş domates kurusu
- kırmızı pul biber, karabiber,tuz
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 3/4 çay bardağı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta
YAPILIŞI
İnce kıyılmış soğan ve kıyma 1 çorba kaşığı zeytinyağı eklenen tavada kavrulur, baharatları ve tuz eklenerek iç harç hazırlanır. Bir kasede eritilmiş tereyağ , zeytinyağı, bir yumurtanın akı ve süt karıştırılır.
Baklava yufkası serilir üzerine yağlı sos sürülür. Aynı şekilde 5 kat yufka olunca uzun kenarına kıymalı harç konarak rulo sarılır. U şeklinde kıvrılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Aynı şekilde kalan yufkalardan da 2 tane daha rulo yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder