MALZEMELER
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 şişe soda
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (akı içine sarısı üstüne sürülecek)
- aldığı kadar un 7-8 su bardağı
YAPILIŞI
Derin bir kap içerisine maya, ılık süt ve şeker eklenerek karıştırılır. Yumurtaların sarısı akı ile ayrılır. Karışıma yumurtaların akı ve diğer malzemeler eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılıp 35 dakika mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan büyük mandalina boyutunda bezeler alınarak küçük pasta tabağı boyutunda el ile açılır. Arasına isteğe bağlı olarak kıymalı, patatesli, peynirli , tahinli vs harç konur. Orjinal tarifte 1 çay kaşığı tereyağ sürüyor. Rulo sarılır ve düğüm yapılır. İç harç hacimli ise ay şeklinde kapatılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 20 dakika tepsi mayası yapılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her yeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder