"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

15 Aralık 2017 Cuma

EV YAPIMI TAM BUĞDAY EKMEK





MALZEMELER

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt veya suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kuru instant maya
  • Aldığı kadar un  (çoğunluk tambuğday köy unu, azı hazır beyaz un)
  • 1 su bardağı susam, ayçekirdeği içi, keten tohumu, ceviz , haşhaş tohumu vs karışımı
YAPILIŞI
Bir miktar un elenir ortası açılarak ılık süt, yoğurt,maya,şeker,yağ,tuz eklenerek yoğurulur. Çok cıvık ise yavaş yavaş un eklenir, katı olursa ılık su eklenerek hamur iyice yoğurulur. Poğoça hamuru kıvamında olmalıdır. Üzeri strech ile örtülerek 1 saat ılık bir yerde dinlenmeye bırakılır. 1 Saat sonunda tohumlar karıştırılarak tekrar yoğurulur. Mandalina büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapılır. Ele yapışıyorsa unlanarak yuvarlanır. Bir tencereye 2-3 litre su konur, 2 yemek kaşığı karbonat atılarak kaynatılır. Bezeler kaynayan suya atılır 30 saniye sonra çıkarılır yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine bıçak ile çizik atılır. Üzerine çörekotu ve susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder