MALZEMELER
- 3 su bardağı süt (200 ml su bardağı ile)
- 1 su bardağı şeker (200 ml su bardağı ile)
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- Hindistan cevizi
- Yarım paket kakaolu bisküvi
- 1 tatlı kaşığı kakao
- YAPILIŞI
Süt ,irmik, yumurta sarısı karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Katılaşınca yağ ve vanilya eklenir bir taşım daha kaynatılır ocak kapatılır. Kolay şekil alabilmesi için ılındıktan sonra 1 saat buzdolabında kapağı kapalı bekletilir.
Bisküviler robottan un haline gelinceye kadar çekilir. 1 tatlı kaşığı kakao eklenir karıştırılır. El ıslatılarak soğuyan irmik ceviz büyüklüğünde yuvarlanır kakaolu bisküviye bulanır. Eğer ele yapışıp yuvarlama yapılamıyorsa biraz daha dolapta bekletilir. Bir kısmı da hindistan cevizine bulanır. Servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder