- 1.5 kilo semizotu
- 12_16 adet acı biber
- 5_6 diş sarımsak
- 2 su bardağı ev sirkesi
- 3 tepeleme yemek kaşığı iri kaya tuzu
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- Bir tutam kereviz yaprağı
- Bir tutam mor fesleğen
- Yapılışı
Semizotu yıkanır suyu süzülür iri iri doğranır .Kavanoz dibine 3_5 adet nohut eklenir.Semizotu aralarına uçları dilimlenmiş biberler ve kıyılmış sarımsaklar eklenerek kavanoz doldurulur.Aralara fesleğen eklenir.Kavanozu dolduracak şekilde sirke su tuz ve limon tuzu karışımı yapılır.Kavanoz ağzına kadar bu karışım ile doldurulur üzerine doğranmış kereviz konur kapağı kapatılıp karanlık ve serin bir yere konur.Bir hafta sonra yemeye hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder