"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

1 Ağustos 2019 Perşembe

SAĞLIKLI BİBER KIZARTMASI *** GÖNÜL


  • Yarım kilo yeşil biber
  • 2 - 3 orta boy domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI
Biberler yıkanır suyu süzülünce yayvan kapaklı bir tavaya sapları ile birlikte sıra sıra dizilir.Üzerine su konur kapağı kapatılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.Suyunu çekince zeytinyağı eklenir hafif kızarıncaya kadar çevirerek sotelenir. Uzun uzun doğranmış sarımsaklar da eklenir. Biberler hafif renk değiştirince rondodan geçirilmiş domates eklenir. Kapak kapatılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Özleşince 2 yemek kaşığı sirke eklenir,servis tabağına alınır.
 Aynı şekilde patlıcan, fasulye, kabak da yapılabilir. Ben patlıcanları enlemesine kestim her parçayı da 6 ya böldüm. Bir patlıcan parmak gibi 12 parça oldu. Kabukları çok faydalı olduğundan soymadan kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder