- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 şişe sade soda
- 3 yumurta (ikisinin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 adet yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo un(yaklaşık)
- Çörek otu
- İç harcı
Yapılışı
Süt sıvıyağ ve yoğurt hafif ılıtılır.Yumurta şeker tuz ve maya eklenir.Birkaç dakika mayanın kabarması beklenir.Soda eklenir ve yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Arada el yağlanarak yoğurma işlemi yapılır ki un ihtiyacı az olsun. 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini strech ile kapatıp güneş gelen veya sıcak ortamda bir saat bekletilir.Tekrar yoğurarak havası alınır.4 beze yapılıp üzeri örtülür 15 dakika bekletilir.Unlanmış masada merdane ile açılır 8 eşit parçaya bölünür.Geniş kısma iç harcı koyup dürülür. Yarım saat tepsi mayalanması yapılır. Hemen fırına vermeden önce yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yumurta sarışına bir tatlı kaşığı pekmez veya bir çay kaşığı şeker eklerseniz poğoçaların üzeri daha parlak kızarır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder