"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

7 Ekim 2019 Pazartesi

KAYNAR SU İLE SALATALIK TURŞUSU *** Nefis yemek tarifleri

MALZEMELER

  • 4 kilo turşuluk salatalık
  • 1 kiloluk kavanoz 4 adet
  • her bir kavanoz için ;
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı iri kaya tuzu
  •  1 tatlı kaşığı doğranmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kereviz sapı
  • 1 küçük çay bardağı sirke
  • yeteri kadar kaynar su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle salatalıklar iyice yıkanıp uç kısımları kesilir. Salatalıklar kavanoza dik bir şekilde dizilir.Tek bir kavanoz için 1 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 küçük çay bardağı sirke 1 tatlı kaşığı sarımsak konur ve ikinci sıra salatalıklar dik şekilde dizilir. Üzerine doğranmış kereviz sapları konur ve fokur fokur kaynayan su doldurulur. Yeni kapak ile sıkıca kapatılır ters çevirerek sofra bezine sarılır. Ertesi gün raflara kaldırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder