"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

30 Kasım 2019 Cumartesi

Hurmalı Şekersiz Muhallebi ***

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım kutu krema 200 ml (hindistan cevizi kreması kullandım)
  • 3 adet olgun trabzon hurması
  • bir fincan ceviz içi
  • 6 adet eti burçak bisküvi
  • 1.5 su bardağı süt ( Üzüm suyu yoksa 2 su bardağı süt ve şeker kullanabilirsiniz)
  • yarım su bardağı üzüm suyu
YAPILIŞI
Un , nişasta, yumurta sarısı , süt, üzüm suyu karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. İçine 1 kaşık tereyağ bırakılır. Bisküviler rondodan çekilir ve dondurma kaselerinin tabanına paylaştırılır. 6 Kase yeterli. Muhallebi mikser ile 5 dakika kadar çırpılır kaselere dağıtılır. Hurmalar çekirdeklerinden ayıklanır ve krema eklenerek mikser ile iyice çırpılır. Muhallebinin üzerine taksim edilir  1 er tatlı kaşığı ceviz içi konur. soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder