"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Kasım 2019 Salı

MISIR UNUNDAN POĞOÇA ***nurhayatın mutfağı



Malzemeler

  • 150 gr tereyağ
  • 1çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birisinin sarısı üstüne)
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • susam
  • 2.5-3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı rendelenmiş peynir
YAPILIŞI
Yoğurma kabına oda ısısında tereyağ, sıvıyağ yoğurt,, yumurta, sirke karıştırılır. Mısır unu, tuz kabartma tozu,karbonat ve azar azar eklenen un ile yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. En son peynir eklenir. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlatılarak susama batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. İstenirse peynir içine katılmaz poğoça şeklinde yapılabilir. Ağızda dağılan kıyıyr kıyır poğoça bayatlamadan uzun süre bekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder