- 250 gr un veya 2 su bardağından bir çorba kaşığı fazla
- 70 gr tereyağ
- 2 yemek kaşığı su
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı tahin
- yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı anason
ÜZERİ İÇİN
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 yumurta akı
- 130 gr susam
YAPILIŞI
Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp yoğurulur. Yumuşak bir hamur olmalı. Katı olursa 1-2 kaşık su ekleyebilirsiniz. Cıvık olursa biraz un ekleyebilirsiniz. Hamur 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu arada yumurta akı köpürüp beyazlaşıncaya kadar mikserde çırpılır. Pekmez eklenir iyice karıştırılır. Susamlar eklenir kaşık ile iyice harmanlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlatılır mümkün olduğunca iki elin ayası ile yassılaştırılır. Bol susam karışımına bulanır yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 160 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirilir. Çok kızartmayın susamlar yanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder