MALZEMELER
- 125 Gr kakao yağı
- 100 GR kakao
- 1 parça kuvartur çikolata
- 1.5 su bardağı ceviz , badem, çekirdeksiz kuru üzüm , kuru incir karışımı
YAPILIŞI
Benmari usulü kakao yağı ve kuvartur çikolata eritilir, isteğe göre biraz pudra şekeri veya bal eklenebilir. Kakao azar azar eklenerek karıştırılır.Benmari usulü ısıtmaya devam edilir.45 dereceye geldiğinde ocaktan alınır. Küçük boy borcam içine yağlı kağıt serilir küçültülmüş kuruyemişler yayılır. çikolata sosu kuruyemişler üzerine yayılır. Borcam hareket ettirilerek sosun tabana geçmesi sağlanır. İki saat buzdolabında bekletilir, dilimlenir.
Sade çikolata yapmak isterseniz 45 dereceye gelen çikolata sosunun üçte ikisi mermer veya set üzerine dökülür spatula ile sürekli karıştırılarak 28 dereceye kadar soğutulur. Tekrar diğer karışıma eklenir kalıplara dökülür. Bu şekilde daha çıtır kırılabilen temperlenmiş sağlam bir çikolata elde edilir.
Evde tarif edildiği gibi yaptık, gerçekten de çok lezzetli oldu. Sevdiklerime her hafta yapabileceğim bir tarif..
YanıtlaSilAfiyet olsun
YanıtlaSil