"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

11 Ocak 2023 Çarşamba

PİLELİ BAKLAVA

 



                          MALZEMELER
  • 24 adet hazır baklavalık yufka (taze ve kırılmamış olmalı)
  • 2'su bardağı şeker
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Baklavalık yufkalar rulo yapılır üç eşit parçaya bölünür , üst üste konarak ıslak bez içine konur.
Şerbet için bir tencereye 2 su bardağı şeker 2.3 su bardağı su karıştırılır. Bir dilim limon sıkılır kabuğu ile içine atılır. Kaynamaya başlayınca kısılır 20 dakika kaynatılır.
İki yufka üst üste konur inceltilmiş ceviz serpilir pile pile yapılarak uçlar birleştirilir içe kıvrılır kenarlar üstüne kapatılıp ters çevrilerek tepsiye dizilir. Yağ karışımı her yeri kaplayacak şekilde sürülür. 180 derecede üzeri ve altı iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Çabuk yanabilir başında bekleyiniz. 5-6 dakika dinlendirdikten sonra baklava sıcak , şerbet ılık buluşturulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder