"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

10 Ağustos 2023 Perşembe

Bamya Turşusu


  • MALZEMELER
  • 3 kilo kılçıksız iri taze bamya
  • Sirke
  • Sarımsak
  • Kaya tuzu
  • Limon tuzu
  • Şeker
  • Nohut
YAPILIŞI
Bamyalar yıkanır temiz bir bez üzerine yayılır. Suyu kuruyunca sapları yatay olarak kesilir . Bir litrelik 7 büyük boy bir küçük boy kavanoz dezenfekte edilir. En alta 5-6 nohut bir tatlı kaşığı doğranmış sarımsak konur. Uzun bamyalar dik olarak yan yana kırmadan ilk sıraya sık sık dizilir.İkinci sıraya daha kısa boylu bamyalar dizilir. Bütün kavanozlar aynı şekilde doldurulur. Bütün kavanozlara 
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı silme limon tuzu
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke konur
Küçük kavanoza bu malzemeler biraz eksik konur.
En üste defne yaprağı konur. Arıtma veya hazır su kaynatılır kaynar kaynar kavanozlar ağzına kadar doldurulur sıfır kapak ile kapatılır.Soğuyunca karanlık ve serin bir ortamda saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder