"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

18 Ağustos 2023 Cuma

Salata Turşusu


 Malzemeler

Domates

Acı ve tatlı biber

Yaprak kereviz 

Nane

Sarımsak

1 çay bardağı elma sirkesi

Yarım çay bardağı keskin üzüm sirkesi

1 çorba kaşığı tepeleme İri kaya tuzu

1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

İki tane 

 bir litrelik kavanozu dolduracak şekilde kabukları soyulmuş domates,yumuşak taze yeşil biberler, acı biberler,kereviz, nane,sarımsak salata yapar gibi doğranır. Sirke ,tuz, yağ eklenir harmanlanır. Dezenfekte edilmiş kavanozlara suyu ile birlikte kaşıkla doldurulur sıfır kapak ile kapatılır. Biberler sararınca buzdolabına kaldırılır. 2 haftada olgunlaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder