"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

22 Eylül 2023 Cuma

Patlıcan Biber dolma turşu




Malzemeler

  • Bir kilo küçük patlıcan
  • Bir kilo etli taze iri dolma biber
  • Bir kilo domates
  • İki baş sarımsak
  • 250 Gr yeşil biber
  • Bir iki adet kapya biber
  • 100 GR acı biber
  • Maydonoz,nane,kereviz,dereotu,turp yaprağı,kale vs
Yapılışı
Bir tencereye bir su bardağı sirke ve iki yemek kaşığı iri tuz , su eklenerek kaynatılır. İlk önce sapları ayıklanmış dolma biberler haşlanır. Sürekli çevirilir ki her tarafı eşit haşlansın. Üç dakika kadar haşlanır süzgece çıkarılır. Sapları kesilmiş patlıcanlar baştan başa karnıyarık gibi kesik atılır 5 dakika kadar haşlanır. Bunlarda ayrı bir süzgece alınır. Üzerine ağırlık konarak sabaha kadar suyunu süzmeye bırakılır.
İç hazırlanması:
Domatesler kabuğu soyularak irice küp küp doğranır. Diğer yeşillikler, biberler , sarımsaklar doğranır.İki yemek kaşığı iri tuz , bir çay bardağı sirke konur harmanlanır. Salatanın tuzuna bakılarak ayarlanabilir.
Dolma biberler bu harç ile doldurulur yatay bir şekilde bastırılarak kavanoza dizilir. Patlıcanlar karnıyarık şeklinde doldurulur ip ile bağlanır yatay şekilde ayrı bir kavanoza dizilir. Kavanozların en üstüne kereviz yaprağı konur. Kalan salatanın suyu kavanozlara eklenir eksik kalırsa sirke ile tamamlanır. Ben yarım çay bardağı sirke ekledim. Karanlık ve 20-25 derece ortamda 20-25 gün de fermente olur.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder