Malzemeler
- 1 kiloya yakın küçük patlıcan
- 1 iri kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 kiloya yakın domates
- Zeytinyağı,baharatlar,sarımsak,maydanoz
Yapılışı
Patlıcanlar şerit şerit soyulur. Patlıcanlar ikiye bölünür. Her parça ayrılmayacak şekilde artı kesik atılır 10-15 dakika tuzlu suda bekletilir. Yıkanır kurulanır ve az yağda kızartılır. Soğanlar sotelenir. Biberler eklenir. Kabuğu soyulmuş doğranmış domatesler eklenir. İsteyen bir tatlı kaşığı salça koyabilir.Baharatlar ve tuzu eklendikten sonra patlıcanlar sosun içine batırılarak dizilir. Suyu az ise yarım çay bardağı su eklenir. Pişmeye yakın kıyılmış sarımsaklar eklenir. Üzerine maydanoz
konarak servis edilir. Soğuk daha güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder