"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

19 Ocak 2012 Perşembe

HAVUÇLU KEK *** NERGİZ




      MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1,5  su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt veya portakal suyu
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
        YAPILIŞI

      Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtalar bir tutam tuz ile iyice çırpılır. Daha sonra şeker katılır, Kabarıncaya kadar mutfak robotunda çırpılır. Üzerine ılık süt, sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Karışım başka bir kaba alınır. Vanilya ve kabartma tozu ile karıştırılmış un iki kez elenir ve karışıma eklenir, tahta kaşıkla karıştırılır. Havuç eklenir fazla karıştırılmadan yağlanmış fırın tepsisine veya kek kalıbına dökülür. Isıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder