"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Ocak 2012 Pazar

KADAYIF DOLMASI *** AYLA (Erzurum)

       MALZEMELER
  • 500 gr kadayıf
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • Yarım limon
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • sıvıyağ
      YAPILIŞI
      3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı su 10 dakika kaynatılır.  Yarım limon suyu eklenir , bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır soğumaya bıraklılır.
      Tel kadayıfların bir ucu  sol el içine devamı tepsi içinde olacak şekilde serilir. İçine bütün ceviz içi (çekilmemiş) konur ve gevşek şekilde dürülür. Bütün kadayıflar bu şekilde dürülür. Bir kasede yumurta süt ile iyice çırpılır. Dürülü kadayıflar bozulmadan alınır,  yumurtalı karışıma yuvarlatılarak batırılır süzgeçli bir kaba alınır. Bir tavada yağ kızınca yumurtaya bulanmış kadayıflar kızarıncaya kadar kızartılır. Tavada kalan küçük kadayıflar yandığı için,kadayıfların yarısının kızartılma işlemi bitince tava ve yağ değiştirilir. Tavadan alınan kızartılmış kadayıflar soğumuş şerbet içine atılır. Şerbet içinde 5 dakika kalan tatlılar şerbeti süzülerek servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder