- 500 gr Tavuk tava
- 500 gr kültür mantar
- 1 havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 4 adet yeşil sivri biber
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- z.yağı,karabiber,kimyon,kırmızı biber, tuz
Tavuk parçaları kuşbaşı şeklinde doğranır. Tencereye 3 yemek kaşığı z. yağı konur ve tavuklar arada karıştırılarak biraz sotelenir. Üzerine ince kıyılmış soğanlar eklenir. Sırasıyla havuç,bezelye, doğranmış mantarlar ve salça eklenir. Kapağı kapatılır pişirilir. Tavuklar pişme kıvamına gelince yeşil biber ve ince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Baharat ve tuzu atılır. Bir iki taşım kaynayınca ocak kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder