"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

29 Ocak 2012 Pazar

KUYMAK ***

      
 MALZEMELER
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı tel peyniri
       YAPILIŞI
       Mısır unu tereyağında hafifçe kavrulur. (sağlık açısında sakıncalı ama bazıları renk değiştirene kadar kavurur)  Üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenir sürekli tahta kaşıkla karışırtırılır. Peynirler eklenir karıştırmaya devam edilir. Peynir eriyip bulamaç haline gelir. Tavaya yapışmayacak şekle gelip yağlar üzerine çıktığında pişmiş demektir. Sıcak olarak ekmek banılarak yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder