"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

23 Ocak 2012 Pazartesi

KEREVİZ ***

       MALZEMELER
  • 1 kilo kereviz
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet ayva
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 portakal
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
     YAPILIŞI
    Kerevizler soyulur küp küp doğranır, kararmasın diye limonlu suya  bastırılır. Tencerede ince kıyılmış soğanlar sotelenir. Üzerine küçük doğranmış havuçlar eklenir. Kapağı kapatılarak arada bir karıştırılarak biraz pişirilir. Üzerine aynı şekilde soyulmuş doğranmış ayva eklenir. Kereviz ve bezelyeler eklenir. 3 portakalın suyu konur, tuzu atılır ve kısık ateşte pişirilir. Kerevizler çok yumuşamadan hafif diri iken ocaktan alınır. İstenirse soğuyunca üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder