"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

23 Ocak 2012 Pazartesi

SÜTLAÇ ***

     MALZEMELER
  • 1.5 litre süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • tarçın
  • 2 su bardağı su
    YAPILIŞI
    Pirinçler yıkanıp süzüldükten sonra 1 su bardağı su içinde suyunu çekene kadar  ve pirinçler uzayana kadar pişirilir. Üzerine süt eklenir. Başka bir kasede pirinç unu 1 su bardağı su ile iyice karıştırılır ve kaynamakta olan süt üzerine eklenir. 10 - 15 dakika kaynatılır. İçine şekeri de katılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra kaselere koyulur. Soğuyunca üzerine tarçın serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder