- 2 litre süt
- 2 yemek kaşığı probiyotik yoğurt
Süt kaynatılır. Evin sıcak bir köşesine şilte üzerine konmuş kapaklı borcama aktarılır. Serçe parmağı yakmayacak ılıklığa geldiğinde ; 2 kaşık probiyotik yoğurt içine 2 kaşık ılık sütten konur ve iyice karıştırılır. Yoğurt sütün içine kaymağı bozulmayacak şekilde bir kenarından yavaşça katılır. Kaymağın altından karıştırılarak sütün her tarafına mayanın yayılması sağlanır. Borcamın kapağı kapatılır. Üzeri şilte veya battaniye ile kapatılır. 8-10 saat sonra açılır, buzdolabına konur. Bir gün dinlendirilir. Probiyotik mayayı 2 yapımdan sonra yenilemeniz gerekiyor. Yapılan yoğurttan maya aldıkça maya özelliği kayboluyor ve daha sulu yoğurt oluyor.
Yoğurdu mayaladıktan sonra üzeri açık bir şekilde fırın içine de koyabilirsiniz. Fırını yakmayın. Yaz döneminde 5-6 saat içinde kışın 7-8 saat içinde mayalanır. Fırından çıkarınca da üzerini kapatmadan bir gece buzdolabında dinlendirilir.
Not:Yoğurttan ayırdığınız mayayı buzluğa koyabilirsiniz. Ekşimeden maya ayrıldığı için bir sonraki yoğurdunuz daha lezzetli olur.
Yoğurdu mayaladıktan sonra üzeri açık bir şekilde fırın içine de koyabilirsiniz. Fırını yakmayın. Yaz döneminde 5-6 saat içinde kışın 7-8 saat içinde mayalanır. Fırından çıkarınca da üzerini kapatmadan bir gece buzdolabında dinlendirilir.
Not:Yoğurttan ayırdığınız mayayı buzluğa koyabilirsiniz. Ekşimeden maya ayrıldığı için bir sonraki yoğurdunuz daha lezzetli olur.
Normal yoğurt yiyemeyenler probiyotik yoğurttan çok memnun kalacaklar.
YanıtlaSiltebrikler
YanıtlaSil