- Yarım beyaz lahana
- 3 iri kuru soğan
- yarım kase pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 avuç kadar kurutulmuş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı toz biber,karabiber,nane, zerdeçal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Lahana ince ince kıyılır. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağın da iyice sotelenir. Üzerine pirinçler atılır yarım kase su konur, kapağı kapatılır, biraz pişmesi beklenir. Pirinçler başka bir kaba boşaltılır, tencereye lahanaların yarısı konur. Ara katına pirinçler konur üzerine yine lahananın kalan yarısı konur. Önceden ıslatılmış kuru domatesler doğranır, salça eklenir. Tereyağ, tuz ve baharatlar atıldıktan sonra kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Lahanaların kabarıklığı inince bütün malzeme karıştırılır. Sulanmamış ise yarım çay bardağı su eklenir. Lahanalar çok pişirilirse sası kokusu olur bu nedenle biraz diri bırakılır. Pişmeye yakın 2 diş sarımsak doğranır. Ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder