- 1 kilo yer elması
- 1 tane havuç
- 1 büyük kuru soğan
- 1 ayva
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet portakal,yarım limon
YAPILIŞI
Yer elması soyulur kararmaması için yarım limon sıkılmış suya konur. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağının yarısı ile sotelenir. Üzerine küp küp doğranmış havuçlar eklenir. Bir kaç çevirmeden sonra doğranmış ayva ve yer elması da eklenir. 3 adet portakal suyu ilave edilir, tuzu atılarak pişmeye bırakılır. Arada karıştırılır. Suyu az gelirse yarım çay bardağı kadar su ilave edilebilir. Yer elması çok erimeden hafif diri şekilde ocaktan alınır. Kalan zeytinyağı üzerinde gezdirilir soğuk olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder