"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

2 Şubat 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI *** YADİGAR

       MALZEMELER
  • 1 kilo yer elması
  • 1 tane havuç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 ayva
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet portakal,yarım limon
     YAPILIŞI
     Yer elması soyulur kararmaması için yarım limon sıkılmış suya konur. İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağının yarısı ile sotelenir. Üzerine küp küp doğranmış havuçlar eklenir. Bir kaç çevirmeden sonra doğranmış ayva ve yer elması da eklenir. 3 adet portakal suyu ilave edilir, tuzu atılarak pişmeye bırakılır. Arada karıştırılır. Suyu az gelirse yarım çay bardağı kadar su ilave edilebilir. Yer elması çok erimeden hafif diri şekilde ocaktan alınır. Kalan zeytinyağı üzerinde gezdirilir soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder