"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

4 Şubat 2012 Cumartesi

PATATESLİ OMLET *** MUSTAFA


     MALZEMELER
  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 3 yumurta
  • 4-5 dal maydonoz
  • kırmızı pul biber,karabiber,tuz
     YAPILIŞI
     Patatesler soyulur ve rendelenir. Yapışmaz bir tava zeytinyağı ile yağlanır ve rendelenmiş patateslerin yarısı üzerine yayılır. Baharatlar serpilir. Araya kaşar ve ince kıyılmış maydonozlar yayılır. Üzerine kalan patatesler bastırarak serilir. Tekrar baharatları ve tuzu atılır. Arada tava sallanarak yapışmaması sağlanır. Alt taraf kızarmaya başlayınca bozmadan tavadakiler kapağa kaydırılır ve ters çevrilir. Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrı ayrı kaplarda çırpılır. Patateslerin altı kızarmaya başlayınca yumurtanın beyazları üzerine yayılır kapağı kapatılır. Yumurtanın beyazları pişince sarıları her tarafa dağılacak şekilde yayılır. İstenirse üzerine biraz daha baharat eklenebilir. Sarıları pişince ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder