"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

6 Şubat 2012 Pazartesi

BROWN (ISLAK) KEK *** AYGÜL

 

      MALZEMELER
  • 5 Yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı fındık veya ceviz (karışımı da olur)
  • Yarım su bardağı kakao
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 portakal ya da limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
     YAPILIŞI
      Oda ısısındaki yumurtalar önce bir tutam tuz sonra şekerle iyice mutfak robotunda karıştırılır.Önce düşük ayar sonra hızlandırılır.Kakao ve 1 bardak ılık süt eklenir.Biraz daha karıştırdıktan sonra 1 su bardağı karışım başka bir kaba alınır. Bu ayrılan bir bardak karışım içerisine 1,5 su bardağı süt eklenir bir kenara ayrılır.
Robot içindeki karışıma yağ ve iki kez elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. İri dövülmüş ceviz içi de katılır fazla karıştırmadan bir tahta kaşık yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine veya kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra  dilimlenir ve üzerine ayrılan karışım her yanına eşit miktarda dökülür.2 dakika daha fırında bekletildikten sonra çıkarılıp soğumaya bırakılır. 
       İsteğe göre üzerine soğuduktan sonra; bıçak ile delikler açarak beyaz sos,çikolata sosu dökerek çikolata rendesi veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder