- 1 kilo orkinos balığı
- 4-5 dal yeşil soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- yarım demet maydonos
- 5-6 diş sarımsak
- yarım limon
- 2 defne yaprağı
- 2 çorba kaşığı sirke
- Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Orkinos balığı kılçıkları ayıklanarak kuşbaşı doğranır.Yeşil soğan,yeşil biber, maydonos, sarımsaklar ince ince kıyılarak balık ile harmanlanır. Zeytinyağı ile yağlanmış güveç tenceresine aktarılır. Tuz, karabiber, sirke ve bir çay bardağı su konur. Üzerine defne yaprağı ve limon dilimleri dizilir kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder