"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

5 Şubat 2012 Pazar

GÜVEÇTE ORKİNOS BALIĞI

      MALZEMELER
  • 1 kilo orkinos balığı
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • yarım demet maydonos
  • 5-6 diş sarımsak
  • yarım limon
  • 2 defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Tuz,karabiber
       YAPILIŞI
        Orkinos balığı kılçıkları ayıklanarak kuşbaşı doğranır.Yeşil soğan,yeşil biber, maydonos, sarımsaklar ince ince kıyılarak balık ile harmanlanır. Zeytinyağı ile yağlanmış güveç tenceresine aktarılır. Tuz, karabiber, sirke ve bir çay bardağı su konur. Üzerine defne yaprağı ve limon dilimleri dizilir kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder