MALZEMELER
- 1 su bardağı buğday
- 3 adet yeşil soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tutam maydonoz
- 1 tutam roka
- 2 çorba kaşığı tulum peyniri
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz-karabiber-nane
YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılmış buğdaylar 2-3 su yıkadıktan sonra, üzerine bolca su koyulup kapağı kapatılarak 10 dk kaynatılır. Ocak kapatılıp bir müddet dinlendirilir. Tanelerin kabukları çatlayınca ocak yeniden yakılır taneler pişene kadar kaynatılır. Yaklaşık 30 dakika sonunda pişen buğdayların üzerine soğuk su dökülür.Yeşil soğan,biber ve maydonoz ince ince doğranır.Süzülen buğdaylar sebzelerin üzerine konur,nar ekşisi , zeytinyağı ,karabiber,tuzu atılıp harmanlanır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine peynir ve iri kıyılmış cevizler serpilir.
merhaba bende bloğumdali el emeği göz nuru önlükleri gormenizi isterim
YanıtlaSil