MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
- 1 çorba kasesi vişne
- 1 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı damla çikolata
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4 çorba kaşığı vişne reçeli
YAPILIŞI
Yumurta, şeker 5 dakika yüksek devirde çırpılır.Sıvı yağ ve kakao eklenir 1 dk çırpılır.Azar azar alabildiği kadar un (tahin kıvamı oluncaya kadar) , kabartma tozu ve damla çikolata eklenir. Tane vişneler eklendikten sonra tahta kaşıkla hafif karıştırılıp yağlanmış ve unlanmış orta boy kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dk. kapağını açmadan pişirilir. Pişme süresi 34-45 dk. olacaktır. Fırından çıktıktan 10 dk sonra servis tabağına ters çevrilir.
SOSUN YAPILIŞI
Bir tencereye süt, şeker, un ve nişasta konur çırpma teliyle karıştırarak ocak üzerinde kaynatılır. 2 dk. kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve vişne reçeli eklenir soğumaya bırakılır. Soğuyunca kekin üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder