"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

13 Şubat 2012 Pazartesi

VİŞNELİ KEK *** ÇİĞDEM (OKTAY USTA)


   
 MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un  (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 1 çorba kasesi vişne
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata 
   SOSU İÇİN
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı vişne reçeli
     YAPILIŞI
     Yumurta, şeker 5 dakika yüksek devirde çırpılır.Sıvı yağ ve kakao eklenir 1 dk çırpılır.Azar azar alabildiği kadar un (tahin kıvamı oluncaya kadar) , kabartma tozu ve damla çikolata eklenir. Tane vişneler eklendikten sonra tahta kaşıkla hafif karıştırılıp yağlanmış ve unlanmış orta boy kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dk. kapağını  açmadan pişirilir. Pişme süresi 34-45 dk. olacaktır. Fırından çıktıktan 10 dk sonra servis tabağına ters çevrilir.
    SOSUN YAPILIŞI
   Bir tencereye süt, şeker, un ve nişasta konur çırpma teliyle karıştırarak ocak üzerinde kaynatılır. 2 dk. kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve vişne reçeli eklenir soğumaya bırakılır. Soğuyunca kekin üzerine dökülür.
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder