"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;5. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

28 Şubat 2012 Salı

FİRİK PİLAVI *** MUSTAFA - ( Gülnar )


MALZEMELER

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı firik (Buğday olgunlaşmaya başladığında başağı ile birlikte közlenir (ütülür). 
  • 2 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
     YAPILIŞI
      2 kaşık zeytinyağında arpa şehriye hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine firik ve bulgur eklenir. 3-4 çevirmeden sonra tereyağ eklenir,2 su bardağı et suyu ve 1,5 su bardağı içme suyu eklenir.(bazı bulgurlar için daha az su gerekebilir)  Nane ve tuzu atılır ,kaynayınca ocak kısılır. Pilav suyunu çekip, üzerinde tabana doğru delikler oluşunca ocak kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder