"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

15 Şubat 2012 Çarşamba

ETLİ KARNIBAHAR ***

      MALZEMELER

  • 1 küçük boy karnıbahar
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates konservesi
      YAPILIŞI
      Kuşbaşı etler az su ile haşlanır. 2 çorba kaşığı zeytinyağı konmuş tencerede soğanlar sotelenir. Küp küp doğranmış havuçlar eklenir.Üzerine dallarından ayrılmış , yıkanmış karnıbahar, nohut, salça ve et eklenir. Tuz,karabiber,kırmızı toz biber atılır. Üzerine etin suyu eklenir kısık ateşte pişirilir.Karnıbahar kokusunu almak  için 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir. Karnıbahar kokusunun yemeğe sinmemesi için tencerenin kapağı hafif aralık bırakılır. Karnıbaharlar çok yumuşamadan ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder