- 1 küçük boy karnıbahar
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- yarım çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates konservesi
YAPILIŞI
Kuşbaşı etler az su ile haşlanır. 2 çorba kaşığı zeytinyağı konmuş tencerede soğanlar sotelenir. Küp küp doğranmış havuçlar eklenir.Üzerine dallarından ayrılmış , yıkanmış karnıbahar, nohut, salça ve et eklenir. Tuz,karabiber,kırmızı toz biber atılır. Üzerine etin suyu eklenir kısık ateşte pişirilir.Karnıbahar kokusunu almak için 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir. Karnıbahar kokusunun yemeğe sinmemesi için tencerenin kapağı hafif aralık bırakılır. Karnıbaharlar çok yumuşamadan ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder