"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

16 Şubat 2012 Perşembe

İŞKEMBE ÇORBASI ***

MALZEMELER

  • 1 kilo işkembe
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı kavrulmuş un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı z. yağı
  • 1 limon
  • 6 diş sarımsak
  • 1 fincan sirke
  • tuz,kırmızı pul biber,karabiber
      YAPILIŞI
      Temizlenmiş olarak alınan işkembe 3-4 su yıkanır. 10 dakika haşlanır ve suyu dökülür. İşkembe düdüklü tencereye alınır üzerini kapatacak kadar su konur. İçerisine yarım limon suyu sıkılır,3 diş sarımsak doğranır, tuzu atılır yumuşayıncaya kadar  pişirilir. Piştikten sonra işkembeler 1 cm uzunlukta, yarım cm eninde  ince ince kıyılır. İşkembenin piştiği suyun içine atılır.
Bir başka kasede 1 yumurta sarısı ,un, yarım limon suyu 1 çay bardağı su ile iyice karıştırılır ve çorbaya eklenir. Baharatları, suyu  ve tuzu ayarlanır. Çorba kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Çok koyu olmuşsa biraz sıcak su eklenir. Servise hazır olduğunda ; 1 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağı içinde kırmızı pul biber çevirilir , çorbaların üzerine gezdirilir.
1 fincan sirke içine 3 diş sarımsak dövülüp eklenir isteğe göre servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder