- 1 kilo işkembe
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı kavrulmuş un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı z. yağı
- 1 limon
- 6 diş sarımsak
- 1 fincan sirke
- tuz,kırmızı pul biber,karabiber
Temizlenmiş olarak alınan işkembe 3-4 su yıkanır. 10 dakika haşlanır ve suyu dökülür. İşkembe düdüklü tencereye alınır üzerini kapatacak kadar su konur. İçerisine yarım limon suyu sıkılır,3 diş sarımsak doğranır, tuzu atılır yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra işkembeler 1 cm uzunlukta, yarım cm eninde ince ince kıyılır. İşkembenin piştiği suyun içine atılır.
Bir başka kasede 1 yumurta sarısı ,un, yarım limon suyu 1 çay bardağı su ile iyice karıştırılır ve çorbaya eklenir. Baharatları, suyu ve tuzu ayarlanır. Çorba kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Çok koyu olmuşsa biraz sıcak su eklenir. Servise hazır olduğunda ; 1 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağı içinde kırmızı pul biber çevirilir , çorbaların üzerine gezdirilir.
1 fincan sirke içine 3 diş sarımsak dövülüp eklenir isteğe göre servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder