- 400 gr küçük boy karnıbahar
- 400 gr tavuk göğsü
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 havuç
- 1 demet ıspanak
- 3 diş sarımsak
- 1 fincan zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı sirke
- yarım limon
- Karabiber,tuz
YAPILIŞI
Karnıbaharlar çok küçültülmeden dallarına ayrılır diri bir şekilde havuç ile birlikte tuzlu suda haşlanır. Süzülen karnıbaharlar daha küçük dallara ayrılarak büyük bir kap içine alınır.
Küp küp doğranmış tavuk 2 kaşık zeytinyağı ile tavada sotelenir. Pişmeye yakın rendelenmiş soğan ve ince doğranmış havuçlar eklenir. Soğanlar kavrulunca doğranmış ıspanaklar eklenir. Bir iki çevirmeden sonra ocak kapatılır. Pişen harç karnıbaharların üzerine dökülür. İsteğe göre kırmızı ,turuncu yada sarı dolma biberler ince kıyılarak çiğ olarak eklenebilir.
Dövülmüş sarımsak,zeytinyağı,sirke,limon suyu,karabiber,tuz karıştırılarak salatanın üzerine dökülür ve karıştırılır. Garnitür olarak veya makarna yanında servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder