- 500 gr mantar
- 1 su bardağı yoğurt (Katı yerinden)
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 3 diş sarımsak
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 tutam maydonoz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 közlenmiş kırmızı biber
- 1 limon
- tuz,karabiber
YAPILIŞI
Mantarlar iyice yıkandıktan sonra yarım limon sıkılmış su içinde 10 dakika bekletilir. Suyunu süzdükten sonra mantarlar 4'e bölünür. 2 Kaşık zeytinyağı konan tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra hala suyu varsa süzülür. İçerisine közlenmiş doğranmış biberler ve haşlanmış doğranmış havuçlar eklenir. Sarımsaklar döğülür,yoğurt ve mayonez katılır. Bütün malzemeler karıştırılır, tuz ,karabiber eklenir maydonoz ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder