"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;13. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

7 Şubat 2012 Salı

KIYMALI PAZI ***

      MALZEMELER
  • 1 kilo pazı
  • 250 gr kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 1 kırmızı salçalık biber
  • Kırmızı pul biber,karabiber
  • 3 diş sarımsak
     YAPILIŞI
    Pazı  ayıklanır ve yıkanır. Sap kısımları yeşil yapraktan ayrılır. Kaynayan su içerisine 5-6 yaprak atılır, 1 dakika sonra çıkarılır soğuk su içine bırakılır. Sonra süzgeç içine alınarak suyu süzülür. Aynı şekilde bütün pazı yaprakları aynı işlemden geçirildikten sonra kaynayan suya sapları atılır. Sert olduğundan saplar su içerisinde 2-3 dakika bekletilebilir.
   Yayvan bir tencereye 3 çorba kaşığı zeytinyağı eklenir kıyma kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğanlar eklenir.Mevsiminde kırmızı salçalık biber de çok yakışır. Soğanlar pişince, suyu sıkılmış ve  ince doğranmış saplar eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak biraz pişmesi beklenir. Aynı zamanda yeşil yaprakların suyu iyice sıkılır ve doğranır. Tencereye yeşil yapraklar eklenince kapak kapatılmaz ocak harlı şekle getirilir. Fazla zedelemeden hafif hafif karıştırılır.Yeşil yapraklar rengini kaybetmeden ocaktan alınır ince kıyılmış sarımsaklar eklenir. Kapağı kapatılmaz. İstenirse üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder