"

"
SEVGİLİ KARDEŞİM AYLİN COŞAR ONAT'IN ARAMIZDAN AYRILARAK SONSUZLUĞA UĞURLAYIŞIMIZIN ;6. YILINDA SEVGİ , RAHMET VE ARTAN ÖZLEMLE ANIYORUZ. O KADAR ÖZLEDİK Kİ; ATTIĞIMIZ ADIMDA, ALDIĞIMIZ NEFESDE HEP BİZİMLESİN. 17 AĞUSTOS 2011

21 Şubat 2012 Salı

MERCİMEKLİ KABAK *** SEMA


     MALZEMELER
  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3-4 domates veya 1 su bardağı domates konservesi
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  •  Yarım limon
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
    YAPILIŞI
     Akşamdan ıslatılmış mercimekler düdüklü tencerede pişirilir. İnce kıyılmış soğan zeytinyağında sotelenir. Üzerine küp küp doğranmış kabaklar,suyu süzülmüş mercimekler eklenir. Üzerine doğranmış domatesler veya domates konservesi katılır. Nane ve tuzu atılır,  kısık ateşte pişirilir. Sarımsaklar dövülür,yarım limon suyu ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile iyice karıştırılır. Ocak kapatıldıktan sonra bu sos yemeğe katılır. Kıyılmış dereotu ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder