- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 200 gr kıyma
- 2 çorba kaşığı yıldız şehriye
- 1 iri soğan
- 2 çorba kaşığı köftelik bulgur
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı domates konserve veya 1 domates
- tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon
YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılan mercimekler 10 dakika haşlanır, kararan suyu süzülür. 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanlar sotelenir.Salça ve mercimek eklenir. Çorba kıvamında olacak şekilde sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Bu arada kıyma içine bulgur ve baharatlar atılarak yoğrulur. Minik minik köfteler yapılır. Mercimeğin sertliği geçmiş yumuşamaya yakın ise köfteler ve şehriye katılır. Baharat, tuzu ve suyu ayarlanır. Şehriye pişince ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder